Žampiony zapečené s pohankou, sýrem a slaninou

Recepty, Houby

Suroviny

4-5 velkých žampionů
1/2 hrnku propláchnuté pohanky
1 hrnek vody
50 g anglické slaniny + plátky na obalení
1 cibule
1-2 stroužky utřeného česneku
strouhaný sýr na posypání
sůl
sušený libeček
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku vsypeme do vařící, osolené vody s libečkem. Necháme přejít varem a přikryjeme poklicí a necháme v teple dojít. Žampiony očistíme, odtrhneme nožku a vydlabeme část dužiny.

  2. Slaninu, cibuli a nožky nakrájíme na drobno. Společně restujeme do zlaté barvy. Ochutíme solí, pepřem a česnekem a smícháme s pohankou. Hlavičky obalíme v proužcích slaniny a uložíme do pekáčku.

  3. Naplníme připravenou pohankovou směsí. Posypeme sýrem a zapékáme ve vyhřáté troubě na 190-200 st. do zlaté barvy cca 15-20 minut.

  4. Podlévat nemusíme, žampiony i slanina pustí šťávu. Podáváme nejlépe teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!