Žampiony plněné mozzarellou pečené v mletém mase

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mletého vepřového masa
1 vejce
lžička plnotučné hořčice
strouhanka podle potřeby
oblíbené bylinky
sůl
mletý kmín
pepř
větší žampiony
mozzarella (měla jsem hranatou, neroztéká se tak)
olej na potření

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a uloupneme nožičky. Ty nastrouháme do misky s mletým masem. Mleté maso ochutíme a pořádně prohněteme, aby se dobře spojilo.

  2. Sýr nakrájíme na kousky tak, aby se vešly do kloboučku žampionu. Žampion vevnitř malinko osolíme a vložíme sýr. Celé to obalíme v mletém mase.

  3. Připravíme plech s pečícím papíem a připravené žampiony uložíme. Potřeme lehce olejem a pečeme ve vyhřáté troubě 30-40 minut, podle velikosti koulí.

  4. Občas při pečení maso potřeme vypečenou šťávou. Upečené ihned podáváme, nejlépe s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!