Květákový salát s kukuřicí

Recepty, Saláty

Suroviny

500 g květáku
1 sterilovaná kapie
250 g kukuřice
Zálivka:
250 ml jogurtu
100 ml kysané smetany
1 lžíce sekaného kopru
1 stroužek česneku
pepř
špetka cukru
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce nálevu z kapie

Postup přípravy receptu

  1. Karfiol rozoberieme na ružičky a 10 min v troche vody (alebo nad parou) povaríme. Scedíme, necháme vychladnúť.

  2. K ružičkám karfiolu pridáme kukuricu a na maličké kocôčky nakrájanú kapiu.

  3. Všetky prísady na nálev dobre premiešame a prilejeme k zelenine. Premiešame a necháme vychladiť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!