Žampionová směs s játry

Recepty, Houby

Suroviny

200 g čerstvých žampionů
200 g drůbežích jater
100 g česnekový bok nebo anglická slanina
1 velká cibule
2 stroužky česneku
snítka tymiánu (nebo rozmarýnu či majoránky)
0,5 lžičky jemně nasekaného zázvoru
sůl nebo sojová omáčka
pepř mletý
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na malém množství oleje osmažíme dosklovata na klínky nebo plátky pokrájenou cibuli, ke které dáme osmažit i na nudličky pokrájený česnekový bok nebo slaninu dle vlastní chuti a snítku oblíbené bylinky.

  2. Přidáme na kousky pokrájená očištěná játra a poté i na plátky pokrájený česnek, jemně nasekaný zázvor a klínky nebo plátky žampionů.

  3. Vše dochutíme pepřem, solí nebo sojovou omáčkou a krátce podusíme, je-li třeba, podlijeme troškou vody (2-3 lžíce).

  4. Podáváme s rýží, pečivem, chlebem nebo opečenými tousty či topinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!