Žampionová polévka s krupičkou

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g žampionů
1 menší mrkev
1 menší cibule
1 lžíce sádla
1/2 menší lžičky drceného kmínu
1 masox
1 vejce
4 velké lžíce hrubé krupice
3 stroužky česneku
sůl
pepř
1 lžíce pažitky
4 lístečky libečeku
2 malé listy medvědího česneku

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, mrkev nakrájíme na jemno, žampiony na kousky a osmahneme na sádle. Trochu podlijeme vodou, přidáme kmín, libeček, sůl, pepř a chvíli podusíme. Nalijeme 1 a 1/2 l vody a vaříme.

  2. Když polévka chytne var, nasypeme krupici, přidáme masox a povaříme asi 10 minut. Dáváme si pozor, aby nevypěnila polévka, musíme častěji míchat. Vejce rozkvedláme v hrníčku a pomalu ho lijeme za stálého kvedlání do vroucí polévky.

  3. Přidáme na kousky nařezaný medvědí česnek a pažitku. Polévku ochutnáme a dochutíme solí, pepřem a maggim.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!