Vánoční cukroví - ořechoví ježci

Recepty, Cukroví

Suroviny

35 dkg hladké mouky
20 dkg Hery nebo másla
5 dkg cukru krupice
1 žloutek
vlašské ořechy podle potřeby
čokoláda na vaření
strouhaný kokos dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, změklé Hery či másla, cukru a žloutku vypracujeme těsto a necháme uležet v chladnu. Stačí půl dne.

  2. Pak do malého kousku těsta dáme půlku jádra vlašského ořechu, ukoulíme kuličku a vytvarujeme čumáček do špičky. Pečeme 10-15 minut asi na 170 stupňů.

  3. Po vychladnutí máčíme prdelky v rozpuštěné čokoládě a obalíme v kokosu. Uděláme oči a čumáček - dělám to špejlí. Necháme uležet pár dnů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!