Bramborový guláš na neděli

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kuřecí prso
1 střední cibule
4 střední brambory
česnek dle chuti
2 lžíce slunečnicového oleje
1/4 lžičky mletého pepře
1/4 lžičky mletého kmínu
1 lžička červené papriky
2 lžičky rajského protlaku
1 bujón (sůl)
1 lžička hladké mouky
1 lžička sušené majoránky
1 lžička sušené petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, oloupaný česnek nasekáme na menší kousky a prso nakrájíme na kostky.

  2. Na oleji osmažíme cibuli do sklovita a poté na ní opékáme nakrájené kuřecí maso, dokud není měkké. Přidáme pepř, kmín, papriku, protlak, promícháme a zalijeme trochou teplé vody.

  3. Dále do guláše přidáme brambory, česnek, bujón, přiklopíme a dusíme asi 15 minut, až jsou brambory skoro měkké.

  4. V nepatrném množství vody rozmícháme lžičku mouky a bramborový guláš chvíli povaříme, dosolíme, ochutíme majoránkou a sušenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!