Žampionová a hermelínová pizza

Recepty, Pizzy

Suroviny

Těsto na 3 pizzy:
1 lžíce sušeného droždí
1,5 hrnku teplé vody
3,5 hrnku hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
sůl
Omáčka:
rajský protlak
1 lžíce olivového oleje
koření na pizzu nebo sušená bazalka
oregano
menší stroužek česneku (třený)
sůl
pepř
Žampionová:
čerstvé žampiony (na plátky)
šunka
mozzarella
zelené olivy
Hermelínová:
1 Hermelín na plátky
nastrouhaný Eidam
sterilovaná kukuřice
červená cibule (na kolečka)
černé olivy

Postup přípravy receptu

  1. Droždí dáme do mísy, zalijeme teplou vodou, chvíli necháme stát a přidáme mouku, sůl a olej. Mícháme, dokud nevznikne těsto. Necháme cca 2 hodin kynout.

  2. Poté těsto rozdělíme na 3 části (koule) a lehce pomoučíme. Na plechu máme pečící papír, těsto dáme na něj a prsty tlačíme těsto do krajů.

  3. Omáčku připravíme smícháním všech surovin a necháme chvíli odpočinout v lednici.

  4. Suroviny na obě pizzy klademe na těsto a dáváme do trouby vyhřáté na 220°C. Pečeme kolem 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!