Irské řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g hladké mouky
200 g cukr moučka
250 g másla (Zlatá Haná, Hera)
3 vejce
1 prášek do pečiva
2 polévkové lžíce kakaa
marmeláda rybízová nebo povidla
citrónová poleva v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, cukru, másla, vajec a prášku do pečiva zpracujeme těsto.

  2. Rozdělíme na 2 stejné části, do jedné zapracujeme kakao. Bílé těsto rozválíme na velikost plechu a pomocí válečku přeneseme na plech.

  3. Potřeme marmeládou a pokryjeme kakaovým těstem, které jsme rovněž vyváleli na velikost plechu.

  4. Dáme do předehřáté trouby a na 160°C upečeme do zčervenání.

  5. Vychladlé potřeme polevou, kterou jsme si připravili podle návodu na sáčku. Po ztuhnutí krájíme.

  6. Polevu si můžeme udělat z mletého cukru a citrónové šťávy svoji oblíbenou. Pokud bude těsto měkké a nepůjde vyvalovat, necháme v chladnu ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!