Bábovka Granko Exclusive

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce (bílky na sníh)
300 g cukru krupice
180 g Hery
1 vanilkový cukr
500 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
asi 250 ml mléka
citrónová kůra
Granko Exclusive - já dala 3 vrchovaté lžíce

Postup přípravy receptu

  1. Postup je stejný jako u každé třené bábovky - žloutky utřít s cukrem a tukem do hladké pěny, přilít odstáté mléko, vmíchat mouku s práškem do pečiva a citrónovou kůru. Pak vmícháme sníh z bílků a nakonec každý dle sebe vmícháme Granko (já dala 3 lžíce, myslím, že lze i víc a bábovka bude tmavší). Nalít do vymazané a moukou vysypané formy a péci asi 1 hodinku na 170 stupňů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!