Vypečené výpečky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 větší cibule
8 stroužků česneku
700 g vepřového boku (pokud bude bez kosti ušetří práci)
sůl
kmín (jestli drcený nebo vcelku nechám na vaší chuti)
hladká mouka nebo jíška
voda

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na ne příliš slabá půl kolečka. Oloupaný česnek dáme do pekáčku vcelku.

  2. Bok nakrájíme na plátky, které dále rozdělíme na silnější proužky. Dáme do pekáče, osolíme, okmínujeme (nešetříme).

  3. Zalijeme asi jedním hrníčkem vody. Pekáč přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby na 150°C (ne horkovzduch). Pečeme 4-5 hodin, jen občas promícháme, aby se vrchní kousky nevysušovaly a neztvrdly.

  4. Poté odkryjeme, v případě potřeby přidáme ještě trochu vody a zahustíme záklechtkou nebo jíškou (je jedno, jestli tmavou nebo světlou). Podáváme s knedlíkem a špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!