Houstičky obzvláště vypečené

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Těsto:
300 ml mléka
1 žloutek
1 lžička cukru
1 lžička soli
4 lžíce oleje
1 kostka droždí
600 g hladké mouky (část nahrazuji špaldovou celozrnnou)
Na potření:
1 bílek
1 lžíce oleje - smíchat
Na posypání:
kmín, hrubá sůl, sezam, mák...

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme hladké těsto, necháme hodinu v teple kynout.

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na 12 dílů na velké housky, já příště udělám 16 malých. Upleteme houstičky a necháme na plechu dalších 15-20 minut kynout.

  3. Potřeme bílkem s olejem, posypeme solí a sezamem (či mákem,kmínem...) a dáme do vyhřáté troby péct na 200°C asi 15 minut dozlatova.

  4. Ještě horké pokropím lehce máslem pro vůni. Necháme zchladnout a pochutnáváme si, ještě vlažné jsou vynikající.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!