Koprová omáčka z mléka
Recepty, OmáčkySuroviny
- 70 g másla
- 50 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- ocet dle chuti, přidáváme po lžičkách
- cukr krupice dle chuti, cca 50 gramů
- svazeček čerstvého kopru, lze použít i sušený
- cca 1 l mléka
Postup Koprová omáčka z mléka
Postup přípravy receptu
-
V hrnci necháme rozpustit máslo, které zaprášíme moukou a za častého míchání usmažíme světlou jíšku.
K jíšce za stálého míchání přilijeme mléko, dobře rozmícháme, přivedeme k varu, přidáme sůl, cukr a necháme cca 5 minut provařit, ke konci vaření přidáme jemně nasekaný kopr a po lžičkách dle vlastní chuti ocet (cca 4-5 lžiček).
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo bramborem, vařeným vejcem dle vlastní chuti nebo plátkem vařeného hovězího masa.