Vynikající sýrová omáčka s kuřecím masem

Recepty, Omáčky

Suroviny

větší hrst masa z kuřecích skeletů
60 g Hery
60 g hladké mouky
500 ml mléka
250 ml vývaru zeleninového nebo kuřecího
3 trojúhelníčky taveného sýra (Veselá Kráva)
72 g najemno nastrouhaného Eidamu 45%
bazalku
oregano
podravka (Vegetu)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso omyjeme a dáme vařit do hrnce s vodou přidáme kostičku zeleninového bujonu. Dáme vařit. Když je maso měkké, vyjmeme ho, obereme a rozkrájíme na malé kousky (nemusí být).

  2. Na omáčku rozpustíme 60g másla.

  3. Vmícháme 60g hladké mouky a necháme ji zpěnit. Postupně přilijeme 500ml mléka a 250ml zeleninového vývaru.

  4. Omáčku vaříme asi 3 minuty. Občas mícháme.

  5. Přidáme 3 trojúhelníčky taveného sýra, přidáme na jemno nastrouhaný Eidam a zvolna vaříme, když už je sýr roztavený, přidáme bazalku, oregano a dochutíme podravkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!