Vynikající sýrová omáčka s kuřecím masem
Recepty, OmáčkySuroviny
- větší hrst masa z kuřecích skeletů
- 60 g Hery
- 60 g hladké mouky
- 500 ml mléka
- 250 ml vývaru zeleninového nebo kuřecího
- 3 trojúhelníčky taveného sýra (Veselá Kráva)
- 72 g najemno nastrouhaného Eidamu 45%
- bazalku
- oregano
- podravka (Vegetu)
Postup Vynikající sýrová omáčka s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso omyjeme a dáme vařit do hrnce s vodou přidáme kostičku zeleninového bujonu. Dáme vařit. Když je maso měkké, vyjmeme ho, obereme a rozkrájíme na malé kousky (nemusí být).
Na omáčku rozpustíme 60g másla.
Vmícháme 60g hladké mouky a necháme ji zpěnit. Postupně přilijeme 500ml mléka a 250ml zeleninového vývaru.
Omáčku vaříme asi 3 minuty. Občas mícháme.
Přidáme 3 trojúhelníčky taveného sýra, přidáme na jemno nastrouhaný Eidam a zvolna vaříme, když už je sýr roztavený, přidáme bazalku, oregano a dochutíme podravkou.