Kulajda s hlívou

Recepty, Polévky

Suroviny

300-400 g hlívy ústřičné
4 brambory
2 šalotky
máslo
150-200 ml smetany na šlehání
2 lžíce zakysané smetany
kuřecí vývar nebo voda
2 lžíce hladké mouky
bobkový list
4 kuličky nového koření
sůl
ocet a cukr podle chuti
čerstvý kopr
1 vejce na hniličku na porci

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme máslo a šalotku s hlívou krátce orestujeme. Přilijeme vývar, přidáme nakrájené brambory a koření. Vaříme do změknutí brambor.

  2. Odebereme asi tři lžíce vývaru, které smícháme se šlehačkou a moukou. Přilijeme do polévky (nejlépe přes sítko) a provaříme.

  3. Před koncem vaření vmícháme zakysanku, dochutíme podle chuti cukrem a octem. Úplně nakonec přidáme nasekaný kopr a odstavíme.

  4. Na každou porci na talíři servírujeme vejce na hniličku a zdobíme snítkou kopru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!