Salát Waldorf, vynikající příloha k masům

Recepty, Saláty

Suroviny

1/4 velké bulvy celeru
řapíkatý celer - 10 cm z 5 řapíků ze svazku
1 jablko
1 hrst vlašských ořechů
2 PL majonézy
2 PL zakysané smetany tučné
1/2 citrónu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. 1/4 bulvy celeru oloupáte a nastrouháte na hrubo na dlouhé kousky.

  2. Nakrájíte 5 řapíků celeru cca 10 cm dlouhých - na kroužky.

  3. Nakrájíte jedno jablko na kostky, přidáme vlašské ořechy lehce pokrájené a vše promícháme, osolíme a opeříme.

  4. Přidáme zakysanou smetanu, majonézu a šťávu z citrónu, promícháme a necháme odležet min. 15 minut. Poté finálně dochutíme a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!