Vepřové kostky na česneku a rajčatovém pyré v pomalém hrnci

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

800 g vepřové plece
400 ml rajčatového pyré
4 prolisované stroužky česneku
½ lžičky soli
¼ lžičky mletého pepře
1 lžičku nastrouhané citronové kůry
2 lžíce zakysané smetany nebo jogurtu pokojové teploty
2 lžíce nakrájených zelených bylinek

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté a osušené maso nakrájíme na větší kostky a dáme je do kameninové nádoby pomalého hrnce.

  2. Posypeme solí, pepřem, česnekem a citronovou kůrou a rukami hezky promícháme.

  3. Přidáme rajčatové pyré, hrnec přiklopíme poklicí, nastavíme na II.stupeň a vaříme 4 hodiny.

  4. Poté do hrnce přidáme smetanu, nebo jogurt, zelenou nať, promícháme a necháme 5 minut prohřát.

  5. Na přílohu se hodí různé těstoviny, rýže, nebo noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!