Vykoštěná marinovaná kuřecí stehna bez kůže

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g vykoštěných kuřecích stehen bez kůže
2 PL citronového oleje
1 PL citronové kůry
čerstvý zázvor asi 2 cm (nastrouhaný)
1 KL lístků čerstvého rozmarýnu
1/2 cibule nakrájené nadrobno
1 Pl sušeného medvědího česneku
1 KL maďarského koření Grešík (restovaná cibule, vločky paprik a rajčat)
3-4 kousky sušených rajčat

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky.

  2. Olej, citronovou kůru, nastrouhaný zázvor, cibuli, medvědí česnek, lístky rozmarýnu, koření, sušená nakrájená rajčata dáme do misky. Vše smícháme dohromady.

  3. Do marinády přidáme nakrájené maso, promícháme a necháme marinovat přes noc.

  4. Maso zprudka opečeme, když se maso zatáhne, stáhneme plyn a necháme ještě asi 5 minut restovat, maso mícháme, aby se nepřipálilo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!