Vrstvená jablková buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

Tmavé těsto:
150 g celozrnné žitné mouky
75 g oleje
50 g třtinového cukru (very dark)
4 lžíce vody
1 lžíce bio kakaového prášku
1 vejce
Světlé těsto:
100 g celozrnné špaldové mouky (hladké)
80 g sušeného rostlinného mléka
100 ml datlového sirupu
1 vejce
50 ml oleje
5 g bio kypřícího prášku
Náplň:
1 tvaroh (kostka)
100 ml rostlinného mléka
3-4 nastrouhaná jablka (cca 400 g)
20 g vanilkové Fruktosy
40 g kukuřičného škrobu
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve dáme nahřát troubu na 175 °C.

  2. Připravíme tmavé těsto. Smícháme všechny ingredience a ručně uhněteme měkké, ale pevné těsto. Dáme ho na vymazaný a vysypaný plech, opatrně prsty rozmačkáme po celém dně a uděláme malé okraje. Těsto se dá i vyválet a poté přenést na plech, ale dá to více práce.

  3. Metličkou promícháme tvaroh s mlékem, jablka máme nahrubo nastrouhaná a smícháme je s fruktosou a škrobem. Tvarohem potřeme tmavé těsto, zasypeme jablky a posypeme skořicí.

  4. Připravíme světlé těsto. V míse vyšleháme vejce se sirupem do světlejší pěny, přidáme ostatní ingredience, kromě kypřícího prášku. Jakmile je trouba připravená, opatrně do těsta vmícháme prášek a zalijeme s ním rovnoměrně jablka po celém povrchu. Pečeme zhruba 35-40 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!