Domácí chléb (výborný)

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

3 hrnky hladké mouky
1 lžička sušeného droždí
1,5 lžičky soli
1- 2 lžičky drceného kmínu
1,5 hrnku vody
cibulku
česnek
bylinky
semínka
škvarky
sušená rajčata
olivy

Postup přípravy receptu

  1. Po 8-12ti hodinách (ale třeba i po 6ti, všechno je to o teple pro to těsto a jak hutný nebo nadýchaný chléb preferujete) těsto vyndáme na pomoučený vál a gumovou stěrkou nebo pomoučenýma rukama roztaháme na placku cca 2-4cm tlustou. Necháme 15min odpočívat. Těsto přeložíme na třetiny zvrchu a zespodu“ a pak na třetiny zleva a zprava“.

  2. Necháme 30min zakryté utěrkou odpočívat. Poté ještě dalších 30min, ale to už si zapneme troubu na 230°C a tu druhou půlhodinu v ní necháme nahřát pekáč i s pokličkou (mám obyčejnou elektrickou, u horkovzdušných si to upravte)

  3. Přendáme těsto do horkého pekáčku. Můžeme nahoru něčím posypat. Pečeme 30 min při 230°C. Pak sundáme pokličku a pečeme ještě dalších cca 15 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!