Volské oko v chlebu

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 plátek chleba
olej na smažení
1 plátek šunky od kosti nebo dušené
sýr dle chuti, nastrouhaný nebo plátek
1 vejce
sůl
mletý pepř
mletá paprika nebo chilli

Postup přípravy receptu

  1. Z plátku chleba vyřízneme střed (střídku), který vyjmeme a na pánvi s troškou rozpáleného oleje dáme oba kusy chleba, střídku i neporušenou kůrku osmažit.

  2. Po osmažení oba kusy otočíme, do otvoru po střídce vložíme plátek šunky, na ten dáme plátek sýru, který může být i nastrouhaný nebo drobně pokrájený a na ten rozklepneme vejce, které osolíme, opepříme a posypeme troškou papriky nebo chilli.

  3. Osmaženou střídku vyndáme o chvilku dřív a naplněnou kůrku na chvilku přiklopíme poklicí, aby se bílek rychleji srazil, ale žloutek by měl zůstat trošku tekutější.

  4. Na talíř s osmaženou střídkou položíme naplněnou kůrku a ihned podáváme. Nejlépe se zeleninovou oblohou.

  5. Sýr použijeme dle vlastní chuti: niva, hermelín, čedar, gouda...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!