Volská oka s rajčetem - nazeleno

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 vejce
kousek šunky nebo slaniny
případně olej
větší rajče
sůl a pepř
špetka spiruliny, chlorelly, zeleného ječmene, mladé pšenice nebo všeho dohromady
jogurt nebo kysaná smetana, hořčice na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve na teflonové pánvi osmahneme na kousky nakrájenou šunku nebo slaninu. V případě šunky můžeme pánev podlít trochou oleje.

  2. Jakmile šunka dostane trošku barvu, rozklepneme k ní dvě vejce. Můžeme je zasypat na kousky nakrájeným rajčetem (půlkou rajčete, druhou půlku necháme na dozdobení). Směs pak posolíme a popepříme.

  3. Na mírnějším ohni vejce necháme tak dlouho, dokud nezískají konzistenci, která nám vyhovuje.

  4. Na talíři barvu vajec a rajčat ještě oživíme zeleným práškem z některé zelené potraviny. Velmi hutný, kalorický pokrm tak doplníme něčím zdravým.:-) Pokud to s práškem nepřeženeme, dodá vejcím zajímavou chuť.

  5. Talíř dozdobíme zbytkem rajčete. Fajnšmekři si k vejcům dají ještě hořčici a jogurt nebo kysanou smetanu (viz obrázek). Zakusujeme pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!