Vločkovo-otrubový chléb

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

500 g tmavé žitné chlebové mouky
100 g světlé hladké mouky
100 g ovesných vloček
50 g pšeničných otrub
300 ml vody
1 polévková lžíce octa
1 polévková lžíce oleje
2 kávová lžička soli
1 polévková lžíce kmínu
semínka podle chuti
1 kostička kvasnic

Postup přípravy receptu

  1. Těsto mi zadělala pekárna, ale jde to samozřejmě i ručně.

  2. Po vykynutí vytvořte z těsta veku, nebo pecen, podle tvaru pekáče, nebo pečící mísy.

  3. Nechte ještě chvilku vykynout, potřete vodou a pečte ve vyhřáté troubě cca 220°C po dobu 10 minut. Teplotu potom snižte na 180°C a pečte ještě cca 35 - 40 minut. Během pečení několikrát potřete chléb vodou.

  4. Upečený chléb dejte na mřížku vychladnout a ještě jednou ho potřete vodou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!