Můj segedínský guláš
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Vepřový bůček
- plecko - množství dle strávníků, asi 600 g + 600 g
- 3 velké cibule
- asi 150 g sádla
- 1 balíček mleté papriky sladké
- 0,5 balíčku koření na guláš
- sůl
- mletý kmín
- 750 g kysaného zelí
- 1 zakysaná smetana
- polohrubá mouka
Postup Můj segedínský guláš
Postup přípravy receptu
-
Na sádle usmažíme nahrubo nakrájenou cibuli do světle hněda, přidáme na kostky nakrájené obojí maso a restujeme asi 5 minut. Přidáme koření a krátce orestujeme, aby paprika nebyla hořká.
Zalijeme vodou, osolíme a dusíme do skoro měkka. Přidáme zelí, povaříme asi 10 minut, přidáme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku a ještě povaříme 5 minut. Podáváme s kynutým knedlíkem.