Můj segedínský guláš

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Vepřový bůček
plecko - množství dle strávníků, asi 600 g + 600 g
3 velké cibule
asi 150 g sádla
1 balíček mleté papriky sladké
0,5 balíčku koření na guláš
sůl
mletý kmín
750 g kysaného zelí
1 zakysaná smetana
polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle usmažíme nahrubo nakrájenou cibuli do světle hněda, přidáme na kostky nakrájené obojí maso a restujeme asi 5 minut. Přidáme koření a krátce orestujeme, aby paprika nebyla hořká.

  2. Zalijeme vodou, osolíme a dusíme do skoro měkka. Přidáme zelí, povaříme asi 10 minut, přidáme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku a ještě povaříme 5 minut. Podáváme s kynutým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!