Krémová česnečka

Recepty, Polévky

Suroviny

80 g másla
10 stroužků česneku
2 lžíce hladké mouky
1 kostka bujónu
1 lžička vegety (nebo podravky)
sůl
majoránka
1 smetana na vaření
Na krutony:
2 rohlíky (starší)
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme rozmačkaný česnak a chvilku restujeme.

  2. Potom přidáme mouku, uděláme světlou jišku.

  3. Ve vodě rozvarříme bujón, nalijeme na jišku a metlou dobře rozmícháme.

  4. Chvilku povaříme asi 10 minut, předáme vegetu a smetanu.

  5. Ještě povaříme asi 5 minut, odstavíme a dochutíme solí a majoránkou.

  6. Podáváme s krutonky z rohlíků.

  7. Krutonky: rohlíky nakrájíme na kostičky a pomalu opékáme na másle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!