Vločkovo-mrkvový dortík bez mouky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Suroviny na dortík do menší pečící formy:
3 středně velké mrkve
100 g ovesných vloček
40 g karobu
40 g kokosu (pozor ořech!)
4 lžíce mletého máku
200 ml mléka
2 lžíce rozinek
sirup na oslazení dle chuti
(- dále volitelně dle věku např. mletý mák, drcené ořechy, med, kakao, čokoládu, libovolné sušené ovoce)
dávala jsem datle
Suroviny na krém:
250 g mascarpone
1 kelímek domácí lučiny (vykapaný jogurt v kombinaci se zakysanou smetanou)
250 g tvarohu
libovolný sirup nebo vanilkový cukr na doslazení

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: mrkve nastrouháme na jemném struhadle a smícháme se všemi uvedenými ingrediencemi.

  2. Naplníme do formy vystlané pečicím papírem (nebo vymazané kokosovým olejem či máslem) a pečeme na 170°C přibližně 40 minut.

  3. Po vytažení z trouby můžeme ještě pokapat sirupem nebo medem, posypat kokosem či sekanými mandlemi.

  4. Krém: uvedené ingredience vyšleháme na hustý krém, natřeme na dortík a necháme vychladnout.

  5. Můžeme libovolně dozdobit, klidně i ovocem, neboť krém je poměrně pevný a dobře drží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!