Tvarohová kostka s čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
300 g polohrubé mouky
250 g cukru
4 lžíce kakaa
1 kypřící prášek
1 vanilkový cukr
100 g rozpuštěné Hery
2 vejce
7 lžic oleje
250 ml mléka
Náplň:
2 tučné tvarohy
1 sáček želatinového ztužovače
2 sáčky vanilkového cukru
2 lžíce kakaa
Poleva:
1 čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Všechny sypké suroviny na přípravu těsta promícháme v míse, přidáme olej, rozpuštěný tuk, vejce a mléko, promícháme nebo našleháme elektrickým šlehačem.

  2. Těsto vlijeme do formy nebo na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 170°C přibližně 15 minut. Po upečení necháme vychladnout.

  3. V míse smícháme tvaroh, vanilkový cukr, kakao a našleháme dohladka. Poté k tvarohové směsi přimícháme ztužovač (postupujeme podle návodu na zadní straně). Tvaroh vlijeme na korpus a necháme ztuhnout.

  4. Na závěr celý povrch moučníku zalijeme rozpuštěnou čokoládou s trochou mléka. Dáme ztuhnout do lednice.

  5. Řezy podáváme nakrájené na kostičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!