Kanec na provensálské hořčici

Recepty, Jiné maso

Suroviny

500 g plecka z kance
3 lžičky provensálské hořčice
6 ks feferonky beraní rohy
malá hrst celého černého pepře
1 menší lžíce papriky sladké mleté
1 menší lžíce Vegety
1 kostka zeleninového bujonu
4 bílé papriky
250 g cherry rajčat
selské sádlo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V tlakovém hrnci na sádle orestujeme očištěné, omyté a osušené maso nakrájené na kousky. Až se maso po všech stranách zatáhne, tak postupně přidáváme hořčici, pepř, bujón, mletou papriku, feferonky a vegetu.

  2. Podlijeme trochou horké vody, zavřeme tlakový hrnec a dusíme půl hodiny. Po půl hodině přidáme na půl překrájená rajčátka a dále dusíme ½ hodiny. Nakonec přidáme na proužky nakrájené papriky a dokončíme dušení po dobu cca 20 minut.

  3. Zahustíme například hotovou tmavou jíškou od nejmenované firmy a podle potřeby dosolíme. Kdo chce, tak může ještě pro zvýšení ostrosti zakápnout pár kapkami Tabasca.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!