Kuřecí Gumbo

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 lžíce slunečnicového oleje
1 cibule (nasekaná)
2 ks řapíkatého celeru (nasekané nadrobno)
1 zelená paprika (bez zrníček a nakrájená na kolečka)
1 stroužek česneku (nasekaný)
450 g kuřecích prsíček (bez kostí, nakrájené na větší kostky)
1/2 lžičky sušeného oregana
2 lžička sušené papriky
1/2 lžičky mletého římského kmínu
1 lžíce mouky (já používám jen špaldovou)
1 papriková klobása
400 g sekaných rajčat (plechovka)
450 ml kuřecího vývaru
1 střední cuketa (nakrájená na plátky)

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejte olej v hluboké pánvi a osmažte cibuli, celer a papriku na mírném ohni asi 5 minut - doměkka, za stálého míchání. Přidejte česnek a smažte ještě několik sekund.

  2. Přidejte kuře a smažte po všech stranách dozlatova. Posypte oreganem, paprikou, římským kmínem a moukou. Dobře promíchejte, přidejte uzeninu, rajčata a vývar.

  3. Přiveďte k varu za stálého míchání, potom ztlumte a nechte provařit asi 20 minut. Přidejte cuketu, přiveďte opět k varu a pak nechte provařit dalších 20 minut. Podáváme s basmati rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!