Vinná omáčka
Recepty, OmáčkySuroviny
- 2 mrkve
- 1/2 menšího celeru
- nové koření
- celý pepř
- tymián
- bobkový list
- olej
- 1 lžíce cukru krystal
- menší rajský protlak
- 1 velká lžíce švestkových povidel
- 200 ml hovězího vývaru (nebo bujónu)
- 100 ml červeného vína
- 100 ml čerstvé pomerančové šťávy
- sůl
- pepř
Postup Vinná omáčka
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme nastrouhanou zeleninu, přidáme lžíci cukru a necháme zkaramelizovat.
Pak přidáme koření, protlak, povidla a vývar, dobře promícháme a necháme asi 40 minut provařit.
Pak zalijeme červeným vínem.
Omáčku rozmixujeme (nebo propasírujeme, pokud chceme omáčku hladkou), osolíme a opepříme dle chuti a nakonec dáme čerstvou pomerančovou šťávu. Podáváme ke zvěřině nebo k uzenému masu.