Vinná klobása ve slanině pečená na dýni

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

500 g dýně hokaido, vydlabané
300 g vinné klobásy
cca 150 g anglické slaniny (nebo moravské...)
koření, česnek nebo kořenící směs dle chuti
bylinky dle chuti
olej nebo máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou vydlabanou dýni pokrájíme na větší kusy a dáme na dno zapékací mísy nebo pekáčku vymazaného máslem nebo olejem. Dýni ochutíme mírně solí, případně česnekem, bylinkami či kořením dle chuti a maličko pokapeme olejem, pokud máme slaninu libovou, jinak to není nutné.

  2. Vinnou klobásu pokrájíme na kratší kusy a každý zabalíme do slaniny. Takto připravené klobásky posadíme na dýni, dle chuti ji můžeme z vrchu okořenit, vše pak zakryjeme a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů na cca 15-20 minut. Pak odkryjeme a dopečeme do barvy.

  3. Pokud máme chutnou klobásu i slaninu, není třeba dýni dochucovat, výbornou chuť bude mít z vypečené šťávy z klobás a slaniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!