Těstoviny s dýňovou omáčkou a sýrem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

balíček těstovin kolínek
olej
cibule
3 stroužky česneku(velké)
1/2 kg dýně hokaido (na kostky)
1 kostička zeleninového bujonu
voda
sůl
pepř
drcený kmín
majoránka
1 dcl mléka
3 lžičky hladké mouky
strouhaný sýr (s modrou plísní)

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme cibuli a česnek na kostičky, přidáme dýni, chvilku restujeme.

  2. Zalijeme vodou (jen aby byly dýně skoro ponořené), přidáme bujon, pepř, kmín, případně dosolíme. Vaříme do změknutí dýní - asi 15 minut. Pak vše dohladka rozmixujeme tyčovým mixérem.

  3. Mouku rozmícháme dohladka v mléku, přidáme do omáčky. Dochutíme majoránkou a vaříme ještě asi 5 - 10 minut.

  4. Podáváme posypané strouhaným sýrem - skvělý je s modou plísní, svou ostrou chutí doplní nasládlou chuť omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!