Vinná klobása na zelí s bramborem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vinné klobásy
500 g kysaného zelí
250 g zakysané smetany
6 středních brambor
1 menší cibule
2 stroužky česneku
1 KL červené papriky
pepř
sůl
2 PL cukru
2 PL sádla
100 g anglické slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Na 1 PL sádla osmahneme cibuli, česnek a cukr, necháme zkaramelizovat, přidáme červenou papriku. Na tento základ dáme zelí a chvilku dusíme.

  2. Zapneme troubu na 190 °C. Zapékací mísu vymažeme druhou lžící sádla. Oloupeme brambory a nakrájíme na kolečka.

  3. Do zapékací formy vysypeme podušené zelí. Zelí poklademe anglickou slaninou, na ni dáme vinnou klobásu a tu poklademe plátky brambor. Vše přelijeme zakysanou smetanou, do které jsme přidali sůl a pepř.

  4. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme 45-60 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!