Víkendová snídaně R-om-i-k- domácí bylinkový obložený chléb

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

Domácí bylinkový chléb:
200 ml vlažného mléka
2 lžíce oleje
1 lžíce cukru
1 lžička soli
1 lžíce tymiánu
1 lžíce bazalky
1 lžíce majoránky
200 g chlebové mouky
200 g celozrnné mouky
1 lžička sušeného droždí
sušené maso
čerstvý sýr s bylinkami
máslo
okurky
ředkvičky

Postup přípravy receptu

  1. V pekárně jsem si upekla chléb: program normální, střední bochník, světlá kůrka (nehorkovzdušná střední).

  2. Pokud by jste chtěli bez pekárny, zadělejte kvásek a potom veškeré suroviny do pevného těsta, které v troubě v nějaké pečící nádobě upečete cca na 160-175 stupňů cca 2 hodiny. Chléb musí být pevný a mít na poklep krásný dutý zvuk.

  3. No a potom už jsem jenom chlebíček nakrájela, pomazala slabě máslem, obložila sýrem, masem a zeleninou a cpali jsme se.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!