Pomerančové řezy se šlehačkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
4 vejce (zvlášť žloutky a bílky)
4 PL cukru
2 PL oleje
1 KL prášku do pečiva
14-16 PL polohrubé mouky
0,5 sladkého pomeranče (středně velký)
Náplň:
1,5 sladkého pomeranče(středně velký)
1 smetana ke šlehání
2 PL cukru (popřípadě více podle sladkosti pomeranče)
1 želatinový ztužovač za studena (Dr.Oetker)

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, přidáme mouku s práškam do pečiva, olej a drobně nasekaný pomeranč i se šťávou.

  2. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

  3. Plech vyložíme pečícím papírem, na něj vylijeme těsto a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C 12-15 minut.

  4. Mezi tím si uděláme náplň. Ušleháme šlehačku s cukrem, v misce si rozděláme ztužovač podle návodu a vmícháme ušlehanou šlehačku.

  5. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájený pomeranč. Ochutnáme případně dosladíme.

  6. Vychladlé upečené těsto překrojíme na půlku.

  7. Na jednu polovinu natřeme náplň, přikryjeme druhou polovinou, jemně přitlačíme a dáme ztuhnout do lednice, nejlépe přes noc.

  8. Před podáváním lehce posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!