Vídeňský rychlý knedlík

Recepty, Přílohy

Suroviny

6 starších rohlíků (nebo housek)
0,5 litr polohrubé mouky
0,5 litr mléka
2 vejce
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme 1/2 litru polohrubé mouky a 1/2 litru mléka a 2 vejce, sůl. Vše řádně rozmícháme, vznikne řidší těsto.

  2. Když máme hotové těsto, tak teprve postavíme vodu na sporák a když se začne vařit, namáčíme si ruce ve vodě a děláme menší šišky knedlíků, které dáme do vroucí vody (okamžitě plavou) a vaříme je 20 min. Po 20 min. vyndáme jeden knedlík a na zkoušku ho rozkrojíme, zda je dostatečně uvařený.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!