Větrníky s čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 ml vody
80 g tuku (žlutý tuk)
špetka soli
160 g hladké mouky
4 vejce
Karamelový krém:
cukr
šlehačka
Náplň:
3 šlehačky
3 ztužovače
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připrávíme karamel do šlehačky: do hrnce si dáme asi 100g cukru a roztavíme na karamel, přilejeme půlku šlehačky a provaříme cca 1 min. Dáme vychladit.

  2. Těsto si připravíme takto: dáme do pánve vodu, sůl, tuk, až se nám to začne vařit, dáme hladkou mouku a těsto odpalujeme 5minut. Pak dáme těsto do mísy, přidáme vajíčka a vyšleháme do hladka.

  3. Zdobící trubičkou stříkáme větrníky a dáme do vyhřátě trouby na 250 °C asi na 10minut (troubu neotvírat nebo by mohly klesnout). Pečeme dozlatova.

  4. Po upečení a vychladnutí větrníky rozkrojíme, vyšleháme šlehačky a nejdříve je naplníme bílou šlehačkou.

  5. Do zbytku vyšlehané šlehačky nalejeme vychlazený předem připravený karamel a prošleháme. Karamelovou šlehačku nastříkáme na obyčejnou a větrníky přikryjeme. Polejeme čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!