Salát z nových brambor a tuňáka

Recepty, Saláty

Suroviny

400 g nových uvařených brambor
konzerva tuňáka v oleji
2 vejce uvařená na tvrdo
10 cherry rajčátek
10 černých oliv
červená cibule
jarní cibulka
hrubě mletý pepř
sůl
zálivka:
100 g majonézy
1-2 lžíce nasekaných kapar
2 lžičky celozrnné hořčice
špetička cukru
pár kapek z citronu

Postup přípravy receptu

  1. Studené uvařené brambory, vejce a olivy nakrájíme na plátky a osolíme. Cibuli nakrájíme na klínky a rajčátka na půlky.

  2. Smícháme zálivku ze všech surovin a dochutíme. Brambory smícháme s olivami, cibulí a rajčátky. Nahoru položíme vejce, kousky tuňáka a posypeme natí jarní cibulky.

  3. Celé to posypeme hrubě mletým pepřem a zakápneme zálivkou. Kdo chce, může to vše společně promíchat. Necháme chvíli propojit chutě a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!