Pizza, doma obložená
Recepty, PizzySuroviny
- 1 pizzové těsto
- (kupuji v roli, na pečícím papíru, je dobré a ušetří čas)
- Na obložení pizzy:
- přes 1/2 - 3/4 obsahu Italská směs na těstoviny (Toskána) nebo jiná ve sklenici
- 6 plátků goudy
- 10 dkg krájeného paprikáše
- 3 lžíce kečupu
- 15 dkg strouhané goudy
- 8 větších hlaviček (i s tření) žampiónů
- 4 plátky šunky nebo šunkového salámu či šunková klobása
- 1/3 pomazánkového másla
- 1 větší stroužek česneku
- 1/2 červené papriky
- 1 rajče
- 2- 3 lžíce olivového oleje
- 3 větévky oregana (dobromysl)
Postup Pizza, doma obložená
Postup přípravy receptu
-
Zapneme troubu na 200°C. Než se rozehřeje, připravíme všechny ingredience. Těsto rozvineme a položíme i s papírem na obdélníkový plech, nejlépe na hlubší s okrajem.
Na těsto vylijeme Toskánu a rozetřeme. Oregano natrháme či nasekáme a posypeme celý povrch. Následují plátky Goudy, dvě řady po třech. Kečupem rovnoměrně pokapeme plátky sýru. Na řadě je paprikáš, rozmístíme ho po celém povrchu. K pomazánkovému máslu přidáme nastrouhaný stroužek česneku a nepatrně soli, zamícháme, lžičkou pak rozmístíme jednotlivé kydanečky po celé pizze. Posypeme 3/5 strouhané goudy, nadrobno nakrájené papriky a rajče. Žampióny nakrájíme na tenké plátečky, trošku dáme stranou a zbytek naklademe na povrch. Posypeme zbytkem strouhaného sýru, rozložíme zbylé žampióny a úzké proužky šunky.
Než dáme plech do trouby, pokapeme ještě povrch olivovým olejem. Troubu po chvíli pečení stáhneme na 180°C a pečeme 10-12 min.
Podáváme se zeleninovým salátem nebo jen s ovocným čajem. Ideální by byla sklenička piva. Nejlépe ze 7.-9. schodu. Já i z 10. Ale nealko.