Kubánské větrníky z odpalovaného těsta - Low carb/nízkosacharidové

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
300 ml vody
125 ml slunečnicového oleje
62 g kokosové mouky
4 vejce
3 lžíce lněného semínka (umleté)
2 lžíce psyllia (umleté)
špetka soli
Krém:
250 g Philadelphie
200 g másla
160 g 75% čokolády
100 g cukru - Erythritol
Poleva:
100 g 75% čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Do hrnce nalijte vodu, olej, přidejte špetku soli a vše přiveďte k varu. Jakmile se vše vaří, přisypte mouku a těsto odpalujte. Kokosová mouka neobsahuje lepek, tudíž se nebude odpalovat jako klasická mouka a chvilku trvá, než se na dně hrnce začne tvořit napálená vrstva. S běžnou moukou se vytvoří i koule těsta, ale s kokosovou se mi tak nestalo.

  2. Ve chvíli, kdy se začala tvořit napálená vrstva, jsem těsto ještě chvíli odpalovala a poté jsem ho stáhla z plotýnky. Přendala jsem ho do mísy a nechala trochu vychladnout. Následně jsem do těsta vmíchala vejce - jedno po druhém. Vejce jsem přidala poté, co se to předchozí spojilo s těstem.

  3. Nejprve jsem přidala pouze 2 vejce. V mlýnku na kávu jsem umlela lněné semínko a psyllium. Obojí jsem umlela proto, aby těsto zůstalo hladké. Mixérem jsem obojí zapracovala do těsta, které následně začalo houstnout, a tak jsem přidala zbylá dvě vejce. Množství lněného semínka, psyllia a vajec bylo tak akorát, aby těsto mělo správnou konzistenci a větrníky tak držely na plechu tvar.

  4. Plech jsem vyložila pečicím papírem, cukrářský sáček se zdobící špičkou naplnila těstem a začala jsem tvořit větrníky. Větrníky jsem tvořila tak, že jsem udělala jedno kolečko a na něj hned druhé.

  5. Plech vložte do předehřáté trouby na 200°C a větrníky pečte 30 minut. Během pečení troubu neotvírejte (zda by se něco stalo netuším, ale jistota je jistota). Po upečení nechte větrníky vychladnout.

  6. Krém: Do misky vhodné nad vodní lázeň nalámejte čokoládu a nechte ji rozpustit. Poté ji dejte stranou, aby vychladla. Zatím do mísy od robota dejte máslo a k němu přisypte cukr. Máslo s cukrem vyšlehejte do pěny.

  7. K vyšlehanému máslu přidejte Philadelphii a vše důkladně prošlehejte. Nakonec přilijte rozpuštěnou čokoládu a opět důkladně prošlehejte.

  8. Poleva: Do misky vhodné nad vodní lázeň nalámejte čokoládu a nechte ji rozpustit.

  9. Větrníky rozřízněte na půl. Vrchní část větrníku namočte do čokolády nechte ji zatuhnout.

  10. Krém přendejte do cukrářského sáčku se zdobící špičkou a naneste ho na spodní část větrníku. Krémem nemusíte šetřit, je ho dost. Pak už stačí na větrník dát vrchní část s čokoládou a máte hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!