Věrčiny mandlové kostky

Recepty, Moučníky

Suroviny

140 g loupaných mandlí
200 g mléčné čokolády - nalámané
200 g třtinového cukru
špetka soli
200 g změklého másla
3 vejce
200 g hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku
100 ml mléka
150 ml zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů, čtvercovou formu na dort, nebo hlubší plech vyložíme pečicím papírem.

  2. V kuchyňském robotu promixujeme 125 g mletých mandlí, 75 g čokolády a polovinu cukru.

  3. Přesypeme do mísy a přidáme máslo, vejce, mouku, kypřící přášek, mléko, špetku soli a zbylý cukr. Prošleháme a vlijeme do pečící formy.

  4. Pečeme 34-45 minut, až zapíchnutou špejli vytáhneme čistou. Necháme vychladnout.

  5. Rozpustíme zbylou čokoládu a smícháme ji se zakysanou smetanou.

  6. Směs dáme vychladnout, až se dá mazat jako krém.

  7. Korpus přeřízneme napůl, spodní díl potřeme trochou polevy a přiklopíme vrchním dílem korpusu.

  8. Nahoru namažeme zbytek polevy, posypeme zbylými plátky mandlí, necháme vše opět ztuhnout a pak krájíme kostky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!