Vepřový ořez se zeleninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřového ořezu
1 větší cibule
mletý kmín
sádlo (olej)
pepř
sůl
1 sáček mražené zeleniny podle chuti
1 cibule
kousek másla
tak 100-200 ml zeleninového vývaru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle si osmažíme cibuli nakrájenou na půlměsíčky do sklovita, přidáme maso, které upravíme na stejné kousky, prosolíme a přidáme drcený kmín, necháme zprudka opékat, pak zalijeme vodou, aby bylo maso potopené a necháme dusít až do doby, kdy máme maso měkké a šťáva se zredukuje na množství, které chceme mít.

  2. Můžeme přidat malé množství hotové jíšky.

  3. Při dušení masa si zhotovíme zeleninu na pánvi-dáme máslo, osmažíme cibulku, přidáme zeleninu a opékáme, aby nebyla tolik suchá tak při dohotovení dáme malé množství zeleninového vývaru a dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!