Vepřový mix, aneb vepřová specialita, ochucená barevnou zeleninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g vepřové plece
4 cibule
1 kysané zelí
4-5 mrkví
200 g uzené slaniny
5 rajčátek cherry
2 lžíce rajského protlaku nebo lahůdkový krém s paprikou
červená sladká paprika
petrželka
sůl
pepř
majoránka
kmín
4 lžíce oleje
1/2 kelímku zakysané smetany
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na kostky, cibuli a slaninu pokrájíme na malé kostičky a zprudka opečeme tyto suroviny na oleji a přidáme následně rajský protlak, červenou papriku, pepř, sůl, a majoránku, přilijeme vodu a dusíme v nádobě do měkka.

  2. Poté si připravíme kysané a nakrájené zelí, nastrouháme si mrkev, část mrkve si také pokrájíme na kolečka a pak nakrájíme rajčátka a pokrájíme na proužky.

  3. Vše pak přidáme k podušenému připravenému masu a dáme na cca 15 minut ještě na plech do trouby pomalu dopéci (asi jako když se peče kuře na paprice) jen tak, aby vše pustilo do sebe šťávu a získalo pak i pěknou barvu i chuť.

  4. Nakonec jsem dala 2 lžíce zakysané smetany s hladkou moukou a lehce jsem promíchala a vypnula. Pak jsem získanou směs přendala zpět do nádoby, ve které se maso dusilo na počátku.

  5. Jako příloha je domácí houskový knedlík z mouky, rohlíků, mléka, žloutků a vody.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!