Koule z mletého masa plněné nivou a vejcem, pečené v rajčatové omáčce

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mleté masa mix
sůl, pepř
strouhaný česnek (množství podle chuti)
hrst nasekaných bylinek
červená cibule
2-3 lžíce jemné strouhanky
Náplň:
2 vejce uvařená natvrdo
asi 50 g nivy
Omáčka:
3 cibule
4 stroužky česneku
1 mrkev
1 paprika
plechovka rajčat
1 protlak
sůl a pepř
nasekaný libeček a bazalka
trocha oleje

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi na oleji orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme nakrájenou mrkev a papriku, chvíli restujeme, přidáme protlak, rajčata z plechovky, nasekaný libeček, bazalku, sůl a pepř. Promícháme a vlijeme do zapékací mísy nebo malého pekáčku. Pokud je omáčka kyselejší, můžeme přidat trochu cukru.

  2. Mleté maso v míse smícháme s bylinkami, strouhaným česnekem, na jemno nakrájenou cibulí, nasekanými bylinkami, solí a pepřem. Ještě přidáme trošku strouhanky a propracujeme. Hmotu rozdělíme na dva díly a uděláme z nich placky. Na každou dáme kousky nivy a položíme uvařené vajíčko. Dobře zabalíme a několikrát přehodíme každou kouli z ruky do ruky, aby z masa vyšel vzduch a lépe se spojilo. Koule dáme do omáčky a potřeme je olejem, vložíme do trouby a upečeme. Pečeme při 190 st. asi 30-40 minut. Podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!