Vepřový guláš V.
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové kýty
- cibule
- sůl
- pepř
- olej
- 1 lžíce majoránky
- 1,5 lžičky sladké papriky
- worchester
- trochu plnotučné hořčice
- nové koření
- jalovec
- bobkový list
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1-2 lžíce kečupu
- špetka pálivé papriky
- mouka na zahuštění
Postup Vepřový guláš V.
Postup přípravy receptu
-
Maso si den předem naložím do uvedeného koření (kromě majoránky) a česneku.
Druhý den osmahnu na oleji cibulku a maso nakrájené na větší kousky, zaleju vývarem nebo vodou, dusím pod pokličkou asi 45 minut, dokud není maso měkké, po změknutí se pokusím vyndat nové koření, jalovec a bobkový list, přidám kečup, horčici, worchester, majoránku, povařím a nakonec zahustím moukou. Příloha: houskový knedlík, chléb.