Vepřový guláš na leču,s fazolí připravený v papiňáku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

700 g vepřové plece vcelku
200 g Gazdovské slaniny (nakrájené na kostičky)
330 g zeleninového leča
hořčice
300 ml vývaru
425 ml chilli fazolí v pikantní omáčce (1 plechovka)
2 velké cibule nakrájené nadrobno
2 velké lžíce sádla
1 lžíce sladké mleté papriky
sůl
zelené bylinky na posypání hotového guláše/druh podle vlastní chuti

Postup přípravy receptu

  1. Maso otřeme čistým, vlhkých hadříkem a nakrájíme na větší kusy. V hrnci na rozehřátém sádle orestujeme cibuli. Až začne cibule lehce růžovět, přidáme kostičky slaniny a prudce orestujeme.

  2. Poté přidáme maso, které necháme zprudka ze všech stran zatáhnout. Zasypeme paprikou, promícháme a podlijeme vývarem. Přidáme lečo, lehce osolíme a opět promícháme.

  3. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu, kdy stáhneme plamen na minimum, dusíme doměkka cca 35 minut. Hrnec ochladíme a otevřeme.

  4. Do hrnce přidáme fazole s omáčkou a podle toho, jak hustý guláš budeme chtít mít, necháme silným varem bez poklice šťávu zredukovat. Na talíři posypeme nasekanou bylinkou.

  5. Na přílohu se hodí špecle, knedlík, nebo čerstvé pečivo. Můžeme připravit i v obyčejném kastrolu. Postup je úplně stejný, až na to, že maso nepodlijeme celým množstvím vývaru najednou, ale během dušení ho budeme podle potřeby dolévat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!