Vepřový guláš a domácí špecle

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Vepřový guláš:
500 g vepřové kýty
1 cibule
sádlo
drcený kmín
sůl
pepř
mletá paprika
gulášové koření
majoránka
česnek
lžíce protlaku
500 ml vývaru
trocha čili
hladká mouka na zahuštění
Domácí špecle:
asi 250-300 g hrubé mouky
sůl
3 vejce
asi 50-60 ml mléka
kousek másla na prohřátí špeclí

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a maso orestujeme. Pak přidáme mletou papriku, gulášové koření, protlak, čili, utřený česnek, majoránku, zalijeme vývarem a přiklopíme pokličkou. Vaříme doměkka. Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a vlijeme za stálého míchání. Provaříme a guláš podle potřeby dochutíme solí.

  2. Na špecle vymícháme řidší těstíčko, které přes cedník pomocí vařečky vlijeme do vroucí osolené vody. Vaříme 2 minuty. Před podáváním špecle prohřejeme na pánvi s rozehřátým máslem.

  3. Guláš podáváme se špeclemi nebo jinou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!