Broskvovočokoládový štrúdl
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 balení vyváleného listového těsta
- 1 vejce
- plátkové mandle na posyp
- moučkový cukr na posyp
- Náplň:
- 6-8 broskví
- 1 PL nakládaného zázvoru
- 8 PL strouhanky
- 4 PL cukru krupice
- 40 g másla
- 100 g hořké čokolády
Postup Broskvovočokoládový štrúdl
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme máslo, přidáme cukr a strouhanku. Společně pražíme dokud se cukr nerozpustí a nezkaramelizuje.
Pak přidáme broskve nakrájené na kostky a zázvor. Směs promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 3-4 minuty. Sejmeme z ohně a necháme asi 5 minut odpočinou a trochu vychladnout.
Rozbalíme těsto, rozprostřeme broskvovou náplň a posypeme čokoládou nakrájenou na kousky.
Štrůdly přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme plátky mandlí.
Pečeme v troubě předhřáté na 180°C asi 30 minut.
Nakonec přes servírováním posypeme moučkovým cukrem.