Vepřové závitky s oreganovým vejcem a klobáskou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky z vepřové kýty
3 syrová vejce
1 domácí klobáska
15 dkg uzeného špeku
1 velká cibule
4 větvičky čerstvého oregana
sůl
masový vývar
hladká mouka
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso z kýty si nakrájíme na větší plátky, které rozklepeme na velké a tenké plátky. Maso osolíme, opepříme.

  2. Mezi tím si uděláme z vajec míchaná vejce, která přendáme do misky, kam jsme si předtím na jemno nasekali čerstvé lístečky oregana.

  3. Vzniklou vaječnou směsí potřeme rozklepané plátky masa.

  4. Na plátky masa do vaječné směsi poklademe nařezané klínky domácí klobásy.

  5. Závitky poctivě a pevně smotáme a pro jistotu převážeme nití.

  6. V pánvi si rozpustíme na jemné kostky nakrájený uzený špek a velmi zprudka opečeme ze všech stran všechny závitky.

  7. Takto opečené závitky naskládáme do hrnce.

  8. Ve výpeku na pánvi opečeme najemno nakrájenou cibuli a podlijeme ½ litrem masového vývaru a dusíme asi 60 minut.

  9. Po upečení závitky vyjmeme, šikmo překrojíme, aby na řezu vznikla hezká mozaika. Šťávu, lehce zaprášíme hladkou moukou a prohřejeme mírným varem cca 15 minut. Zjemníme oříškem másla a podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!