Mrkvová polévka s kokosem a zázvorem

Recepty, Polévky

Suroviny

2 lžíce kokosového oleje (můžete případně nahradit olivovým)
½ cibule, nasekané najemno
4 hrnky nakrájené mrkve na kostičky
2 polévkové lžíce najemno nasekaného čerstvého zázvoru
4 hrnky vývaru (zeleninový, kuřecí...)
šťáva z 1 pomeranče
1 konzerva (400 g) kokosového mléka
chilli paprička podle chuti (nasekaná najemno)
1 bobkový list
5 kuliček černého pepře
černý sezam na ozdobu
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme kokosový olej a osmažíme na něm cibuli, bobkový list, pepř, zázvor a chilli papričku.

  2. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme mrkev a restujeme, dokud není cibule opravdu hodně zlatá, na hraně, že není už už skoro spálená.

  3. Zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí a na mírném plameni necháme dusit zhruba 20 minut.

  4. Sundáme ze sporáku, vyndáme bobkový list a pepř a ponorným mixérem rozmixujeme do jemného krému.

  5. Vrátíme na sporák a vmícháme kokosové mléko. Dochutíme solí a pepřem, pomerančovou šťávou a ještě jednou necháme projít varem.

  6. Servírujeme s čerstvým koriandrem, posypané černým sezamem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!